Länkar

  • Kunskapsmatrisen är ett utmärkt verktyg att använda för att träna på uppgifter för särskilda moment och kunskapssteg. Klicka HÄR för att komma till kunskapsmatrisen.
  • Jonas Månsson från Lunds universitet har skapat en motsvarande sida för den grundläggande matematiken på universitetet. Klicka HÄR.
  • Geogebra är ett utmärkt verktyg för att rita grafer i ett koordinatsystem och mycket mycket annat. Det man inte kan göra med geogebra inom två-dimensionell algebra är inte värt att göra alls. Klicka HÄR.
  • Nämnaren har fullt av massa kluriga problem och annat. Här kan man skriva ut problem om man ska åka långt med tåg och är lagd åt det hållet. Klicka HÄR och sedan på Klassrum.
  • Om du vill lära dig skriva snygg matematik i vanliga word (inte den inbyggda i Word som faktiskt inte heller är dum) så rekommenderar jag latex. Klicka HÄR. Den kan vara strulig i början men när du lärt dig syntaxen så går det snabbt och blir väldigt elegant. Fungerar såväl inom matte som övriga naturvetenskapliga ämnen. Själv uttrycket blir då en bild som du kopierar in i word.
  • För enklare operationer och beräkningar fungerar online-räknare eller excel eller google sheets utmärkt. För mer avancerade operationer kan du med fördel lära dig Maxima som är ett fritt och gratis program. För att hämta en kopia av programmet, klicka HÄR. Vid tillfälle kommer jag att lägga upp ett par filmer som visar hur det fungerar.

[ratings]

0 thoughts on “Länkar
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*